2011. augusztus 27., szombat

Egyed Ákos : Gróf Mikó Imre - Erdély Szé - Jelenlegi ára: 1 780 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Gróf Mikó Imre - Erdély Széchenyije : ERDÉLY SZÉCHENYIJEA könyv listaára: 1875 Ft. Leírás:
Mikó Imre a 19. század közepén élt és tevékenykedő kiemelkedő jelentőségű generáció jeles tagja volt. Neve talán nem olyan közismert, de az egész politikai és szellemi tevékenységével, valamint magánvagyonával is Erdély felemelkedését szolgáló közéleti ember méltán egy lapon említhető Kossuth-tal, Deákkal vagy éppen Széchenyivel. Az erdélyi történész a szakirodalomra és levéltári forrásokra támaszkodva készítette el Mikó Imre modern biográfiáját. A kötet a Mikó nemzetség felemelkedésének, Mikó Imre családi örökségének bemutatása után részletesen leírja a Bethlen kollégiumban töltött diákéveit, majd hivatali munkásságát. A kolozsvári Guberniumnál és a bécsi Erdélyi Kancellárián sikeres hivatali karriert befutó, majd 1848-ban a székely Nemzeti Gyűlés elnöki tisztét elfogadó politikus pályájának súlypontja a forradalom utáni évekre esik. Magyarországi kortársaitól eltérően a passzív rezisztencia helyett csöndben és halkan munkálva kívánta megvalósítani terveit. Szerteágazó munkásságban helyet kapott iskolák támogatása, a Kolozsvári Nemzeti Színház megmentése, az Erdélyi Gazdasági Egyesület újjáalapítása, az erdélyi vasutakért való lobbizás, tudományszervezői és történetírói munkásság, egyetemalapításban való részvétel. Élet fő műve az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) megalapítása volt. A kormányzati tiltakozás ellenében, teljességgel polgári összefogásra támaszkodva felállított intézmény a Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Múzeum feladatait egyesített magában. Az EME jelenlegi elnöke, Egyed Ákos által készített, első kiadásával (Debrecen, Multiplex Media - Debrecen University Press, 2005. ) megegyező személy- és helynévmutatóval záruló kiadványt fekete-fehér képek illusztrálják. ISBN: 978-973-8326-30-9 -973-8326-30-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 780 Ft

Az aukció vége: 2011-08-29 12:55
. Egyed Ákos : Gróf Mikó Imre - Erdély Szé - Jelenlegi ára: 1 780 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése